Workshops med naboer og skolebørn
Frem mod eventen deltog besøgende og naboer i workshops, hvor arkæologer kunne høre mere om historien, lave deres egen figur i ler og være de første til at smage den nye øl Vikingen fra Fregerslev fra Klosterbryggeriet.
Børn fra Bakkeskolen blev introduceret for historien om Vikingen fra Fregerslev og mange elever deltog i kunstworkshops med keramiker Mette-Maya Gregersen. Eleverne var med til at lave de stjerneformede kakler til værket To Billboards Outside Hørning.
Udsigten
Fra en platform på toppen af en container kunne besøgende gennem en kikkert få en overblik over området. De nyopførte parcelhustage på den ene side og det vidtstrakte og smukke landskab på den anden side.
Det samme landskab som vikingen engang også kiggede ud over.
På jagt efter historien
Flere frivillige deltog på dagen med deres metaldetektorer. De tog besøgende med til marken overfor fundstedet for at se, om de kunne gøre egne spændende fund.
Arkæologer tog så imod de forskellige fund og fortalte om, hvad de frivillige havde fundet.
I det hele taget var frivillige en uvurderlig hjælp op til og under eventen.
Lyden af fortiden
I forbindelse med eventen blev der skabt et lydværk af Søren Zahle, der omsluttede pladsen af fortidens lyde og som endte med imponerende a capella sang fra det lokale kor Klang.
Smykkeserie
I forbindelse med projektet blev der skabt en smykkeserie ”Vikingen fra Fregerslev” i samarbejde mellem Luna Sølv & Guld i Ry og eSCAPE.
Smykkemærket TuaMea stod for udformningen af smykkeserien, som er direkte inspireret af selesamlerne fundet i graven. Smykkeserien omfatter en broche, et vedhæng, ørestickers og et armbånd.
Chokolade med selesamlertryk
Chokoladefabrikken fik lavet lækre chokoladestykker med speciallavet guldtryk af selesamlere som sammen med Vikingen fra Fregerslev øl fra Klosterbryggeriet kunne nydes til eventen sammen med andet mad og drikke.